dinsdag 16 april 2013

Hoe moet dat nu?

Hoi lieve dames,

Hier nog even een berichtje van mij. Ik laat jullie wel erg hard in de steek de laatste tijd. Maar ik ben helemaal de balans kwijt. Hoe doen jullie dat om met alles in orde te blijven. Als ik jullie blogs kom bekijken en reacties achter laat gaat daar veel tijd inzitten en word mijn huis een bende of is er geen tijd om zelf creatief te zijn. Ik vraag me af hoe anderen dat geregeld krijgen. Ik zie mensen die naast een full time job toch netjes reacties plaatsen en ook nog eens mooie kaarten op hun blog zetten. Ik begrijp er niks van. Ik werk maar een paar uur per week en heb nu de laatste 14 dagen ingesprongen bij vrienden in de horeca, dit maar een uur of 3 per dag maar dat was genoeg om volledig de draad kwijt te raken.  Nu ben ik niet de meest gezonde mens ter wereld maar na mijn huishouding (met ook nog 2 jonge kinderen)  en dit tijdelijk werkje was bijna al mijn energie opgebruikt.  Ik had toch graag wat tips, hoe jullie dat geregeld krijgen.  
Ik heb nog veel bestelde kaarten of te werken dus ik moet er echt tegenaan.  Zo ook deze kaart die bestemd is voor een dame die 80 wordt en   heel veel van breien houd. Gelukkig heb ik de digi stempel ontdekt en kan ik direkt beschikken over de juiste stempel zonder daarbij heel het land te moeten afzoeken.


Gelukkig vond ik dit leuke plaatje bij de digi's van Mo Manning. Verder heb ik zitten prutsen met een restje wol en 2 tandenstokers en zo een breiwerkje opgezet.  Ik ben eigenlijk wel zeer tevreden over deze kaart. 
Zo dat was het voor vandaag, ik beloof dat ik in de loop van de dag en morgen bij jullie allemaal langs kom en mijn achterstand weg werk. 
Verder vind ik het super dat ik Doutzen hier ook mag verwelkomen en wil ik iedereen bedanken voor de reacties op mijn vorige post. Ook namens mijn dochter wiens kaart trouwens werd verkozen werd tot kaart van de week. 

Groetjes

Patricia
              

37 opmerkingen:

 1. Prachtige kaart Patricia! Ik heb precies hetzelfde probleem als jij, ik snap ook niet hoe mensen het voor elkaar krijgen om iedere dag een kaart te plaatsen, en inderdaad het kost heel veel tijd om overal een reactie te plaatsen, ik probeer het wel te doen maar lukt mij soms ook niet. Ik werk 24 uur per week en op een werkdag ben ik pas om 20.00 klaar (laat thuis, koken, kind naar bed brengen) en heb dan echt geen energie meer om creatief te zijn :P. Een oplossing voor je heb ik dus niet.

  Een fijne dag en groetjes,
  Priskilla

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem08:52

  Hoi Patricia

  Gefeliciteerd met de winnende kaart van je dochter.
  Deze is helemaal leuk.

  Ik red het ook niet hoor. probeer al te verdelen maar ook dat lukt niet.
  Zelfs nu de dagen langer zijn heb ik zoveel andere dingen te doen dat er s,avonds geen puf meer is.

  Het is ook een hobby hoor geen verplichting.Natuurlijk is het heel leuk om reactie,s te lezen ,maar ik denk dat iedereen wel snapt dat het niet meer haal baar is als je ietsje meer volgers hebt.

  Groetjes Mia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen Patricia, het lukt bij mij ook niet altijd hoor. Doe rustig aan en een gezellige dag vandaag, Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Patricia, ik begrijp daar ook helemaal niets van hoor. Ik krijg het ook niet voor elkaar om altijd op alles te reageren of om vaker kaarten te plaatsen. Ik doe het op momenten dat het kan en anders maar niet. Het moet wel leuk blijven toch?
  Fijne week nog! Liefs, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben ik weer even, vergeet ik nog om iets over je prachtige kaart te zeggen! Hij is ontzettend leuk Patries en het breiwerkje erbij is helemaal geweldig. Dat zal in de smaak vallen bij de 80-jarige dame!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schitterend kaartje heb je gemaakt, ik vind het een bjoetie! En mij lukt het ook echt niet om iedere dag een kaart teplaatsen... ik zou het wel wat vaker willen.. dat wel..

  Gr Antoinette
  http://antoinettecreacards.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Patricia,
  Wat een geweldig mooie kaart en wat zal die 80-jarige er blij mee zijn.
  Ik heb geen echte oplossing voor je "probleem".
  Zelf probeer ik mijzelf niet met anderen te vergelijken maar gewoon mezelf te blijven in wat ik kan.(ik heb blijvende gevolgen na een hersenbloeding)
  Het is nou eenmaal zo dat de één meer energie heeft dan een ander.
  Liefs, Doutzen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke kaart heb je gemaakt en wat een schitterende digi heb je daar voor gevonden.
  Nu ik weer werk kom ik ook tijd te kort om veel kaarten te maken en overal op te reageren. Voel je niet schuldig, want het moet geen verplichting zijn.
  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie kaart. Schitterend ingekleurde afbeelding en dat breiwerkje is echt super. Dat je dat voor elkaar hebt gekregen, petje af enne.. vierkant? :P

  Huggsss,Angelique
  EngelDesignsScrap

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Patricia, ik heb mijn blog en mijn kaartjes als hobby, en niet als obsessie, ik ga meesal om half 11 s,avonds berichtjes tikken, ja daar ben ik soms wel 2 uur mee bezig, maar niets is zo leuk om reacties te krijgen toch?
  Je hebt wel een prachtige kaart gemaakt voor de 80 jarige dame, het is een schatje.
  Susses met alles.
  Lieve groetjes corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Patricia,
  Je hebt een pracht van een kaart gemaakt, voor een 80-jarige dame, leuk het breiwerkje...
  en het Bloggen slokt veel tijd op...het is maar net wat je zelf wilt..en elke dag een kaartje, dat lukt mij ook niet...succes..
  Liefs van Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Patricia, ook ik heb geen oplossing voor wat jij een probleem noemt. Blijf vooral gewoon jezelf en als dat betekent dat dit de manier is waarop jij zo blogt dan is dat prima!! Het is niet een "moeten" maar een mogen! Bij mij vliegen de creaties ook niet uit mijn handen hoor, daar heb ik tijd en inspiratie bij nodig en jammer dan, als dat even niet lukt! En wat Doutzen schrijft, de één heeft nu eenmaal meer energie dan anderen... En wat knap en lekker voor je dat je nu weer even tijd had om zo'n schitterende kaart te maken, het is een beauty!!

  Groetjes Richtje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Patricia, ik zit met dezelfde gedachte als jij
  hoor, mij lukt het ook echt niet aldoor. Ik kom ook
  tijd te kort, en dan werk ik ook niet, vanwege mijn
  eigen gezondheid en dat ik alleenstaand ben en de zorg
  voor mijn zoon heb die meer aandacht nodig heeft dan
  een ander kind, hier gaat veel tijd in zitten, en het
  huis moet ik ook allemaal onder schooltijd doen en de
  boodschappen, en dat allemaal alleen. Ik trek dit soms
  ook niet hoor.
  Als ik even energie heb probeer ik veel te knutselen,
  soms maak ik er veel achter elkaar. Ik maak overal
  foto's van, en die bewaar ik dan weer. Ik kijk naar
  challenges waar ik aan mee wil doen, en als ik iets
  zie waarmee mijn kaart matcht, dan plaats ik de
  kaart. Verder plan ik ook wel mijn blogberichten
  vooraf in, zodat er in een week om de dag toch een
  kaart op mijn blog komt. Hier heb je dan zelf even
  geen omkijken naar. Jeetje wat een verhaal is het
  geworden, ik ga gauw weer verder, want nu zit ik
  even achter de pc, en gebruik ik die tijd om reacties
  achter te laten (moet er nog 300 inlopen, krijg ik
  toch niet meer gedaan...)
  Maar je bent dus niet de enige met dit probleem
  hoor ☺

  Suc6 met alles weer, salukesssss
  Fijne knutselweek nog gewenst ☺
  Lieve grtjsss van Erica ¤
  heidebloempjuh.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Patricia, er gaat inderdaad heel veel tijd in zitten om te bloggen maar het is ook oh zo leuk. Mij lukt het ook niet meer hoor om iedere dag een kaart te maken. Werk zelf 24 uur in de week, kom ook altijd pas laat thuis en dan lukt het mij ook niet om 's avonds nog een kaartje te maken maar 's-avonds voor de tv mijn dagelijkse blogrondje maken dat lukt me nog steeds ook al kost me dat gemiddeld 3 uur maar vind het ook zo leuk om al die mooie creaties te zien die iedereen gemaakt heeft. Nu ben ik natuurlijk ook alleen en heb ik 's-avonds geen rekening te houden met een ander want mijn mannetjes liggen dan op bed, dat scheelt waarschijnlijk ook wel. Ben momenteel ook blij als ik 3 kaartjes per week kan plaatsen. Maar zoals hiervoor al gezegd het is geen moeten natuurlijk, anders is het ook geen ontspanning meer. Meis doe het gewoon lekker rustig aan en forceer niets want dat is niet goed.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke kaarten weer Patricia, genoeg idee om te onthouden!
  Ik werk 3 hele dagen (we hebben een eigen zaak) en heb 3 jonge kinderen.
  Mijn man en ik doen veel samen, (de zaak, koken, boodschappen, kinderen enz)
  En.....ik kan heel goed de boel de boel laten!! Dat is denk ik mijn geheim, gewoon alles laten liggen en lekker gaan knutselen (of bloggen), morgen is er weer een dag, zeg ik dan maar (of overmorgen, of die dag erna)
  Je bent jezelf niks verplicht toch?! Bloggen is leuk, maar je moet er wel tijd voor hebben, niks MOET, alles MAG.
  Ik blog veel s'avonds, met de lap-top op schoot, das ook wel gezellig. Knutselen doe ik liever niet s'avonds, dat vind ik zo ongezellig, zo alleen op mijn kamertje.
  Dus.......gewoon rustig blijven adem halen en genieten van het leven. Verplicht jezelf tot niks, dan blijft het leuk.
  Lieve groet, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Patricia,

  wat een leuke kaart is dat geworden. De dame in kwestie zal hier heel blij mee zijn.
  Maak je geen zorgen hoor, ik denk dat het voor iedereen een beetje zoeken is naar de gulden middenweg... Werken, huishouden, kinderen opvoeden...
  Ik werk sinds een jaar en een half niet meer en heb sindsdien nog maar een hobby... Voltijds gaan werken met drie kinderen bleef er niet veel tijd over. Met veel geluk maak ik twee kaartjes in een week... want nu zijn er kleinkinderen.
  Ik begrijp heel goed als je geen tijd hebt om alle blogs te bekijken en commentaar te geven... We weten dat je af en toe komt "piepen" en voel je tot niets verplicht, want dan is het niet leuk meer.

  Lieve groetjes, Annemie xx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je kaart is schitterend Patricia. Ik begrijp het wel als je werkt en nog kinderen hebt. Ik had toen ook weinig tijd over. Toen had ik eigenlijk helemaal geen hobby, mijn tijd ging naar mijn werk. Nu ik niet meer werk en in de WIa zit heb ik veel tijd. en ben dus heel vaak bezig met kaarten maken en bij anderen op hun blog aan het kijken en beantwoorden. Maar soms kost dat heel veel tijd en daar moet je wel geduld voor hebben. Maar wat anderen ook zeggen niets moet en ik denk dat een kaartje maken voor jouw meer ontspanning is dan dat je moet gaan reageren op iedereen zijn blog. Kies waar je jezelf goed bij voelt.
  Lieve groetjes Janie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. een hele mooie kaart
  gewoon doen waar je zin in hebt
  maar kaartjes maken is wel heeel ontspannend

  groetjes gré

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Anoniem16:47

  Je kaart is schitterend Patricia zo leuk met het breiwerkje erbij.Ja soms kom je tijd tekort en advies geven kan ik niet soms komt er niets van kaartjes maken en bloggen probeer ik meestal 's avonds laptop op schoot.Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je kaartje is super Patricia en ook gefeliciteerd met de winnende kaart van je dochter.
  Ik werk 30u per week en mag blij zijn als ik 2 kaarten per week kan plaatsen. Dit lukt mij zeker niet altijd want ik wil ook nog graag op blogbezoek.
  Daarbuiten heb ik ook nog een huishouden met 2 kinderen en zij verdienen ook aandacht natuurlijk. Je moet doen waar je je goed bij voelt Patricia en in de eerst plaats moet je plezier beleven aan je hobby, het mag geen sleur worden.

  Lieve groetjes,
  Nans

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Patricia,Mooie kaart heb je gemaakt en wat leuk dat breiwerkje met prikkertjes gebreid.Zal de dame wel blij mee zijn.Nog proficiat met het winnende kaartje van je dochter.Ik mopper ook wel eens dat ik tijd te kort kom.werk nu nog maar 16 uurtjes en anders waren het er 32 maar toen had ik ook geen hobby.Nu maak ik gemiddeld 1 a 2 kaartjes in de week en dat doe ik meestal s'middags,heb een knutsel kamer dus kan de deur dicht doen en zie ik de rommel niet meer en dan morgen weer verder gaan.s,avond heb ik de laptop op de schoot en kijk tv en kijk op de blogs wat andere gemaakt hebben.zal ook wel meer kaartjes willen maken ideeën heb ik zat maar net als jij tijd te kort.groetjes Margo.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Patricia

  Op de allereerste plaats heb je een mooie kaart gemaakt.
  Op de tweede plaats ,heb ik hetzelfde probleem als jij hoor.Ik heb gewoon simpelweg ook niet de tijd om iedere week bij iedereen langs te gaan.

  Groetjes Janet

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je hebt leuke kaarten gemaakt
  Ik werk niet(gezondheid laat dat niet toe) maar het lukt mij ook niet hoor iedere dag wat te plaatsen
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Patricia, Wat een mooi kaartje en wat je probleem betreft koop een laptop of ipad en ga bij de tv zitten bloggen ,laat af en toe wat aan je man zien dan is hij er ook bij betrokken en zit je niet alleen en freubelen doe je in de verloren uurtjes en werken in het huishouden kan altijd nog .maar vooral het moet leuk blijven hoor .succes met alles
  Groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Patricia,
  Ik ken het probleem ook wel een beetje en vraag me soms het zelfde af. Af en toe doe ik het zelfde als Rainne, Ga met mijn laptop op mijn schoot zitten. Maar kaarten moet er ook gemaakt worden. Dat is toch mijn grote hobby. Ik ben ook nog een beetje zoekende, Hoe ik het allemaal ga doen.
  Je kaart is schitterend. Leuke stempel en het gebreide stukje, Gaaf. Was zeker wel een gepriegel.
  Gr. Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een mooie kaart, erg leuk gedaan zo.
  Ik herken jou probleem ook hoor en maak ook de keuze om niet op alles te reageren, kaarten maken vind ik dan veel leuker om te doen.
  Maak ook van alle kaarten foto's en kan ze dan ook later plaatsen.
  Wat ook helpt om deze dan van te voren al in te plannen dan doe je dit in 1 keer een paar berichten.
  Gebruik een vaste tijd om te reageren in de ochtend vroeg als mijn dochter om 6.45 naar school gaat.
  Maar het aller belangrijkste is dat je het leuk vind en plezier in het kaarten maken hebt.
  groeten Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi hier nog een keer met een tip over je breiwerk, brei eerst je stukje op hele dunne breinaalden en zet dit dan over op tandenstokers.
  groeten Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoi Patricia

  Wat een heerlijk bekend verhaal en zo als je zie ben ik ook heel laat met reageren want inderdaad er gaat behoorlijk wat tijd in zitten om overal een reactie achter te laten .Ook ik werk de hele week zelfs op zaterdag en zo af en toe een zondag .
  Het voordeel is dat ik eigen baas ben en nu in de winkel sta laptop aan en even probeer overal te reageren .Maar mocht ik thuis zijn kom ik er ook echt niet aan toe dan moet ook de was het huishouden etc etc .Gelukkig zit mijn jongste dochter nu ook in de brugklas en vetrekt om kwart over 7 en komt laat in de middag weer terug dus daar hoef ik ook geen rekening meer mee te houden .Ook zit onze winkel vlak in de buurt en kunnen ze zo langs komen .Maar ik weet niet wat er moet gebeuren als er is echt wat gebeurd (ziek etc) we hebben al ons personeel weg moeten doen en mijn man werkt ook nog 40 uur in de week .gewoon de deur dicht denk?!?!

  Gelukkig ben ik al tijd lekker druk en ga vaak na het eten in mijn hobbykamertje zitten om nog even wat te doen en het voordeel is deur dicht niemenad ziet dan de rommel .
  O en over je kaartje die ziet er ook weer erg leuk uit hoor .

  Groetjes Marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 29. patricia, je heb weer een prachtige kaart gemaakt
  een geluk wel die digistamps
  ik wil jou een goede raad geven ,denk aan jou zelf
  en een moment aan jouzelf denken ,wil je iets iets creatief doen en neem de tijd zoals je wil .dan doe je met plezier
  ik heb nog geen zin voor nieuwe inspiratie , ben zo rap moe van ziek te zijn
  ik hoop dat ik jou gauw mag opzoeken als ik weer beter wordt
  veel dikke knuffels van marcelline
  nb geef jou dikke knuffel aan jou jarige dochter

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Prachtige kaart, doe het toch maar rustig aan hoor en af en toe de rommel rommel laten en gewoon genieten van je hobby
  Groetjes marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Zo Patricia, je ziet dat je niet de enige bent die meer tijd in haar gezin, huishouden en werk steekt. Is dat ook niet normaal? Jaren heb ik me met de kinderen moeten bezig houden en had ik amper tijd voor ontspanning...de zetel was toen mijn bed 's avonds, mijne man maakte me wakker om te gaan slapen. LOL!
  Nu dat mijn jongens, op ene na, twintigers zijn en mij helpen met alles op te ruimen na het avondeten en ik van een vrije vrijdag kan genieten heb ik eindelijk tijd om wat voor mezelf te doen.....dus nog een beetje geduld!

  Je kaartje is tof geworden!!!
  Heel veel liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoi Patricia,
  Je kaartje is idd prachtig gemaakt.Leuke stempel en kleurtjes.
  Ik heb ook tijd te kort na mijn ziekte (kanker) heb ik zelfs niet meer de moed om alle dagen bezig te zijn.
  In het begin maakte ik mij daar heel druk over maar weet je nemen zoals het komt hoe moeilijk het soms ook is.
  Denk dat iedereen tijd te kort komt ziek of gezond maar genieten van het leven dat is de leuze doen wat je graag doet .
  Prettig weekend
  Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoi Patricia,
  wat leuk je vraag! Ik zit vaak met hetzelfde. Ik ben een trouw blogster en heb dan soms geen tijd om een kaartje te maken....ik werk en studeer ook nog erbij en dan het huishouden. Maar ik lat e boel ook regelmatig de boel en soms laat ik het kaarten maken even. Zo blijft het dan in balans. Je kunt toch niet alles. Enne, volgens Martin Bril: je mist meer dan je meemaakt, helemaal niet erg!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Maak je niet al te druk. Ik hoor hetzelfde van heel veel mensen om mij heen. "Ik heb de laatste tijd nergens zin", "ik kom nergens aan toe", "Ik heb de laatste tijd zoveel slaap" en dat soort dingen. Weet je, ik denk dat het een beetje voorjaarsmoeheid is. Komt wel weer goed, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik kan alleen maar zeggen, dat hoe meer je doet, hoe meer tijd je hebt. Klinkt raar, maar je wordt steeds efficiënter in wat je doet en hoe je de tijd indeeld. En verder ben ik gezegend met maar 6-7uur slaap nodig te hebben. Dat scheelt ook weer een uur! Moet wel zeggen dat ik met het mooiere weer ook weer een energieboeast heb gekregen, hoor! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Gefeliciteerd met het gewonnen kaartje van je dochter, en tja dan dit geweldig breiwerkje dat zal dw dame heel erg mooi vinden proficiat. Nou ik hoef het niet ens meer te zeggen eigenlijk, want ik red het ook niet ik doe wat ik kan aan reacties achter laten en aan kaartjes plaatsen zo wie zo niet iedere dag want dan krijg ik geen reackties op mijn vorige kaartje.
  Groetjes van Ghea

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Gefeliciteerd met het gewonnen kaartje van je dochter.
  En jouw kaart is ook super geworden.
  Ook ik red het niet altijd om iedereen steeds langs te gaan,probeer het wel maar lukt ook niet altijd.
  Ik werk iedere ochtend en ook mijn eigen huisje moet zo af en toe ook een poetsbeurt hihihi.
  Net als wat z velen zegen gewoon doen , zoals het voor jouw prettig is en als je wat kaartejes af het ,,maak er een foto van en zet ze alvast klaar ( dit kan je instellen via schema bij nieuw bericht)zodat dat vanzelf gaat dat scheelt ook alweer.
  Groetjes Giny

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je langs kwam op mijn blog en super dat je een berichtje wil achterlaten. Tot kijks
Patricia